niePEŁNOSPRAWNY turysta

niePEŁNOSPRAWNY turysta

Carbonara

  • makaron
  • boczek wędzony
  • śmietana 36% (można zastosować nawet 10% ale UHT)
  • żółtko
  • parmezan
  • czosnek, bazylia, gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

∗ ∗ ∗

Boczek pokroić w paski, podsmażyć z całym czosnkiem (lekko rozdusić przed wrzuceniem na patelnie).

Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, gałką.

Dusić parę minut i wyjąć czosnek. Posypać bazylią.

Wrzucić ugotowany makaron na patelnię z sosem, dodać parmezan oraz żółtko i wymieszać.

∗ ∗ ∗



Komentarze

Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

Dodaj komentarz