niePEŁNOSPRAWNY turysta

niePEŁNOSPRAWNY turysta

Łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym

  • 70 g łososi
  • 300 r śmietany UHT 10%  DSC_0282
  • jeden ząbek czosnku
  • pęczek koperku
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • łyżka oleju
  • 140 g makaronu (na dwie osoby)

***

Na oleju podsmażamy delikatnie łososia i czosnek.

Następnie zalewamy śmietaną i doprawiamy pieprzem oraz solą. Po zagotowaniu dodajemy koperek – zostawiamy trochę do dekoracji.

Wszystko razem musi przejść swoimi smakami. Dopiero wtedy rzucamy, ugotowany wcześniej, makaron.

Na talerzy dekorujemy łodyżką kopru, dookoła oprószając świeżo zmielonym pieprzem.

***



Komentarze

Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

Dodaj komentarz