niePEŁNOSPRAWNY turysta

niePEŁNOSPRAWNY turysta

Zupa serowa

  • 1 litr bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 2 serki topione po 100 g lub 100 g startego ostrego żółtego ser lub ser pleśniowy ok. 150 g – można też łączyć w różnych wariacjach
  • 0,5 szklanki śmietany 12 % lub gęstego jogurtu (np. typu greckiego)
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • 2 ziemniaki lub jakikolwiek makaronDSC_0132
  • natka pietruszki

***

Przygotować wywar z warzyw lub dowolnego mięsna.

Do gorącego wywaru wrzucić pokrojone serki i podgrzać na małym ogniu.

Gdy serki się rozpuszczą, dodać śmietanę i doprawić solą oraz gałką muszkatołową.

Dodać ugotowane ziemniaki lub makaron.

Posypać natką pietruszki.

***



Komentarze

Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

Dodaj komentarz